Balcik

 

0034

Visam la Balcik din adolescenta, de pe vremea cand citeam Cella Serghi, insa nu gasisem ragazul sa ajung la el. Iata ca in vara asta m-am hotarat sa trec si Bulgaria pe lista si nu se putea fara Balcik. Sunt constienta ca nu a fost cel mai bun moment pentru prima intalnire, Bulgaria fiind si ea afectata de criza, ca toata zona. E destul de greu sa nu te lasi afectat de imaginea usor dezolanta de pe drum, din vecinatate, cu constructii neterminate si abandonate in mare parte. Pana acum stiam Bulgaria doar cat o traversam in drum spre Grecia, o singura data am oprit si am  vizitat Manastirea Rila.

Gradina Botanica din jurul palatului este bine ingrijita, chiar daca nu intalniti plante spectaculoase (numara totusi peste 3000 de specii de plante) veti gasi o oaza de relaxare si ceva racoare, mai ales daca alegeti sa vizitati, ca noi, in miezul zilei.

Gradina Botanica Balcik

Gradina Botanica Balcik

0007

Vilele din ansamblul “palatului” sunt partial transformate. In unele chiar va puteti caza (Vila Printului Nikolai, vila Moara), altele sunt restaurant, cafenea sau vinarie.

0012

0016

0014

0015

“Castelul” – vila Quiet Nest pastreaza obiecte de mobilier si toaleta care au apartinut reginei, pe undeva asemanatoare cu cele de la Castelul Bran.

Balcik

Balcik

0024

0031

0027

Cand soarele dogorea mai puternic am ajuns la moara de apa. Frumoasa promenada pe malul raului, la racoare, de ma credeam deja in creierii muntilor, nu la 2 pasi de plaja, cum eram de fapt.

0021

Foarte multe obiective pot fi ratate daca nu va inarmati cu o harta, cumparata la intrare.

Privelistea este uimitoare, nu degeaba a fascinat-o si pe regina si a facut-o sa vrea o resedinta aici.

Balcik

Balcik

0034

0032

Am revenit in Balcick pentru plimbarea de seara, de pe faleza, pe care am inceput-o pe bicicleta cu 4 locuri pe care am cautat-o, nu gluma (in zona hotelului Mistral). Midii natur bio, asa cum suna reclamele de pe tot litoralul bulgaresc, un pahar de vin bun si salupele leganate de valuri, toate pentru o seara linistita langa “palatul reginei”.

O sa ma intorc la Balcik dupa aerul boem cu care il asociam si se pare ca l-am ratat de data asta, poate data viitoare voi fi mai norocoasa.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *