În vizită la Delfinariul din Constanta

0070
Delfinariul din Constanta din incinta Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii reprezinta o mare atractie pentru copii si adulti deopotriva. Desi am asistat la reprezentatie in incinta acoperita, toti cei din public ( si sala era plina ochi)  am sorbit toate  miscarile jucausilor Chen Chen si Ni Ni si ne-am bucurat pe deplin de spectacol. Bazinul descoperit este in curs de renovare.

0161 0183 0186

 

Desi reperezentatiile sunt doar sambata si duminica (poate in sezon sa se schimbe), in timpul saptamanii puteti asista la antrenamente, dupa cum gasiti pe pagina lor oficiala. Biletele de 25 lei pentru adulti si 12 lei pentru adulti au inclus atat reprezentatia de la delfinariu dar si accesul si demonstratia de la planetariu, dar si accesul in microrezervatie.

Vizita la Delfinariu este printre cele mai pregnante amintiri din vacantele la mare din copilarie. Cu toate astea am reusit sa-mi aduc copiii abia anul acesta, in minivacanta de 1 mai, profitand si de faptul ca atractiile de pe litoral pentru copii nu sunt prea numeroase. Insa Delfinariul, dar si celelalte atractii din incinta Complexului Muzeal- Planetariul, Mini Zoo si Acvariul merita din plin o vizita mai lunga, aproape o zi intreaga.

Copiii au  fost incantati si de demonstratia de la Planetariu. Nu stiu ce a fost mai fascinant: cupola de 8 m diametru, aparatul de proiectie , cele aproximativ 5000 de stele sau constelatiile zodiacale. Cert e ca macar cateva denumiri de constelatii tot au retinut si ei, macar  Cassiopeia si Pleiadele, ca de Carul Mare si Carul Mic ma tot auzisera pana acum.

0217

Microrezervatia incanta copiii de toate varstele. Unde mai pui ca puteai sa faci cateva ture pe cal sau ponei pentru 10 lei. Iar pelicanii au fost o frumoasa surpriza pentru mine.

0214

 

0288

0207

 

In concluzie nu trebuie sa ratati vizita la Delfinariu daca sunteti pe litoral, mai ales daca sunteti insostiti de copii. Va veti intorce bronzati, usor obositi dar forte fericiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *