Divan – restaurant turcesc în București

Proprietarii Divan, restaurantul turcesc din București, au redeschis ieri locația din Centrul Vechi și în plus au deschis o nouă locație, în Floreasca. Am participat ieri la evenimentul de deschidere și am rămas impresionat de atmosferă, de decoruri și de mâncarea de acolo. Au adus bucătari din Turcia, fac preparate tradiționale fără compromisuri și te poartă în atmosfera misterioasă de pe malul Bosforului. Dar să lăsăm și imaginile să vorbească.

Divan - restaurant turcesc
Divan – restaurant turcesc

Click pe imagini pentru mărirea lor!

Am făcut două galerii foto, una de la restaurantul din centrul vechi, alta de la Divan din Floreasca.

Divan în Centrul Vechi

Restaurantul din Centrul Vechi este chiar la intrarea pe Strada Franceză dinspre Unirea (nr. 46-48), are și terasă, câteva mese la parter și un salon mai retras, dar și locuri interesante la etaj, după ce urci o scară în spirală. Arată foarte bine, atmosfera este orientală, dar nu am apucat să stăm foarte mult aici…

Divan - restaurantul din Centrul Vechi
Divan – restaurantul din Centrul Vechi

Divan în Floreasca

Restaurantul din Floreasca este nou, situat în Calea Floreasca 111-113, unde era înainte tot un alt restaurant. Aici spațiul este mai generos, iar amenajarea este iar de mare impact. Motive orientale, covoare turcești, lumini colorate care recreează o atmosferă de poveste. Bineînțeles am avut și personaje din povești, Aşik, gazda evenimentului, precum și Luminăția Sa, Sultanul. Nu puteau lipsi dansatoarele din buric…

Divan - atmosfera de poveste
Divan – atmosfera de poveste

Căutam de mult un restaurant turcesc în București care să se ridice la înălțimea așteptărilor. Îmi place bucătăria orientală, cel mai des am mâncat la libanezi, dar și turcii au produsele lor cu specific. Din păcate nu ne-a învățat nimeni cum se numește fiecare produs.

Divan - mincare turceasca
Divan – mincare turceasca

Bucătarul este Salih Kilic, venit din Sanliurfa. Mâncarea chiar a fost super, mai ales preparatele din miel, vinete, salata tabbouleh, dar și dulciurile sau nelipsita cafea turcească. Chiar se simt condimentele adevărate, au folosit rodii, năut, mentă.

Proprietarii restaurantelor sunt Adina și Andrei Iușut.

Poze:

One comment

 1. Am fost client Divan cativa ani, pana ieri.

  De fiecare data comandam un fel care ni s-a parut genial (Hunkar Begendi Sultan – Sultan’s Favourite). Costa 48 RON pe meniu plus tip, platesti aproximativ 53 de RON pentru felul respectiv.

  Problema e ca ieri in loc de preparatul genial cu care eram obisnuiti, am primit niste laturi – un fel de pastrama de oaie ametita printr-un sos rosu care avea un gust ingrozitor pe un pat de salata de vinete.

  L-am intrebat pe ospatar (Victor) daca au schimbat reteta, fiind nou a ezitat , a zis ca nu , apoi s-a dus la bucatarie sa confirme.

  S-a intors cu o explicatie senzationala: bucatarul turc ar fi vrut sa pastreze reteta consacrata dar Andrei (patronul) a decis sa o schimbe, adica sa dea laturi clientilor pe care sa perceapa 53 de RON, eventual si fara bon fiscal. Stim cu totii ca la restaurante iti aduc note proforme si se uita sa se tipareasca bonurile fiscale.

  I-am cerut ospatarului sa debaraseze, i-am dat tip 1 RON si i-am cerut si bonul fiscal (014528/08.11.2013)

  Domnule Andrei, daca cititi acest comentariu sa stiti ca v-am pastrat laturile care ne-au fost servite ieri. Ask the waiter!

  Mi-ati facut un cadou de senzatie ieri de ziua mea.

  Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *