Portul turistic Mangalia

Portul turistic Mangalia, obiectiv important pentru dezvoltarea oraşului ca staţiune turistică pe litoral, este acum la nivel european. Un port turistic modern este necesar pentru atragerea turiştilor practicanţi de sporturi nautice, dar şi pentru a putea organiza diverse evenimente cu scopul de a atrage turişti spre zona de sud a litoralului românesc de la Marea Neagră.

Inaugurarea portului Mangalia
Inaugurarea portului Mangalia

Mangalia

Zona refăcută în urma derulării acestui proiect va cuprinde: o arie de petrecere a timpului liber, arii de promenadă, locuri de joacă pentru copii, cascadă cu apă pe treptele din faţa Hotelului „President”, amenajarea scărilor de acces spre plaja Mangalia, iluminat ambiental şi mobilier urban, realizarea unui teren de minigolf Adventure Golf, unităţi comerciale, alimentare cu curent electric, branşament la apă şi racord la canalizarea oraşului. Lucările pentru terenul de minigolf Adventure Golf vor cuprinde: amenajare teren golf miniatural cu 18 găuri de golf ; sistem cu apă (2 lacuri, râu); cascade din piatră; alei pavate; pod din lemn peste apă; obstacole, accesorii, amenajare peisagistică a zonei. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea turistică a Mangaliei ca staţiune turistică.
+ Valoarea proiectului este de 16.668.480 lei (3.968.690 euro)
+ Lucrările au început la 1 mai 2010 şi se vor finaliza în 24 de luni
+ EVENIMENTE CARE AU LOC ÎN ZONA PORTULUI:
– Lumină de la malul mării şi Masa festivă de Paşte
– Festivalul Mangalia şi multe care urmează a avea loc (Ziua Recoltei-25 oct, Festivalul Vinului Dobrogean)
+ Creşterea capacităţii de acostare a portului va permite, cu siguranţă, includerea Municipiului Mangalia în circuitul turismului nautic al Mării Negre prin organizarea unei game mai largi de activităţi sportive şi de amploare, precum regatele:
– Black Sea International Regatta (mai)
– Regatta „Regele Fedinand” (iunie)
– Regatta Benetton Nautic Life (chiar mâine se da startul, la ora 11.00)
– şi alte astfel de competiţii care contează în Campionatul Naţional de Yachting
+ Sporturile nautice capătă tot mai mare amploare – PORTUL TURISTIC MANGALIA – CENTRU AL YACHTINGULUI ROMÂNESC
+ În acelaşi timp, Portul Turistic Mangalia poate fi o bază pentru navele turistice costiere care vor naviga în lungul litoralului românesc, cu escale la Neptun, Costineşti, Eforie, Constanţa, Mamaia sau Midia.
+ Tinde să devină zona preferată de promenadă a localnicilor şi a turiştilor (fac multe fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *