Thassos: Panagia

Daca vizitezi Thassos merita sa vizitezi si Panagia. Un satuc traditional, intre Makryammos si Chris Amoudia (10 km din Limenos spre Skala Prinos), cochet, cocotat pe munte, strabatut de izvoare de apa cristalina si rece perfecte pentru a te racori in zilele de vara.


Desi nu am prins sarbatorile traditionale aici, inteleg ca in prima zi a Postului Mare si in 1 noiembrie, Sarbatoarea tuturor sfintilor, satucul are un farmec aparte.
Chiar daca mai mergi cativa km pana la plaja de aici, la Chris Amoudia sau Golden Beach, merita efortul sa-l vizitezi si chiar sa iei masa la o taverna traditionale de aici.

Panagia, restaurant

Panagia

Panagia

Miere, ouzo,masline de Thassos, condimente, lamai in sirop, bunatati locale traditionale. Sa nu uit de condimente.

Panagia

Panagia

Panagia

Panagia

Panagia

Panagia

Panagia

Panagia

2 comments

  1. din pacate cuvintele sunt destul de sarace pentru a descrie farmecul aparte al acestui sat de munte. pentru mine este genul de loc unde as vrea sa astept postasul sa imi aduca cuponul. de pensie. Inca o data, Thassos la superlativ! Felicitari pentru descrieri si mai ales pentru fotografii!

  2. multumesc.

    Cu greu ma pot decide in care sat anume din zona sa ma retrag dar de vreo 4 ani imi doresc foarte mult sa ma retrag in Grecia intr-un astfel de sat. Oricum, mai aprofundam Thassos cel putin cativa ani, inainte sa atacam si alte insule grecesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *