Alexandreea Club Fitness & Spa review: pentru pasionați

Am fost în vara asta la Alexandreea Club Fitness & Spa pentru că mi-am propus să fac mai mult sport și mi se pare înotul cel mai ușor dintre ele. Dat fiind programul haotic din ultimul timp este tot mai greu să programez o oră pentru sport, dar mereu dacă este vorba de înot am reușit să-mi fac timp. Aș vrea să mă pot ține de înot și pe viitor.

Alexandreea Club Fitness & Spa este un centru sportiv și de relaxare, cu o suprafață de aproximativ 3500 mp, împarțită pe cinci niveluri. Știu că au și teren de fotbal, l-am văzut de afară, dar nu am fost acolo.

Am ales Alexandreea Club Fitness & Spa pentru că este probabil cel mai apropiat de birou, deși din cauza lucrărilor de pe bd. Decebal fac mai mult pe drum, totuși, rămâne o locație destul de apropiată. Probabil 20 de minute când este aglomerat și poate 10 minute seara când e liber de la Piața Alba Iulia. Îmi place că se poate parca relativ aproape și n-am avut probleme cu locul de parcare, nu știu exact dacă se poate parca direct la club, dar o să întreb cu prima ocazie.

Am văzut și sala de forță, m-ar tenta să fac bicicletă eliptică înainte să înot, dar cum spuneam, este și o problemă de timp așa că am ales înotul deocamdată. Bazinul este perfect, apa foarte curată, cu ochelarii de înot vedeam pînă în capătul culoarului, ceea ce nu se poate spune despre multe cluburi cu piscine din București. Mi-a plăcut că poți să te relaxezi la jacuzzi dacă tragi mai tare și obosești. Iar sauna este și ea un mare plus. Am descoperit sauna în Normandia și mi se pare deasemenea o etapă importantă în eliminarea toxinelor și sporirea senzației de bine după un antrenament.

Mi-a plăcut că Alexandreea Club Fitness & Spa au vestiarele mari, multe dușuri, multe dulapuri unde vă puteți lăsa lucrurile personale, totul este curat lună și au chiar și uscător de păr, cântar și multe altele asemenea. Nu a fost niciodată prea aglomerat, există pe site-ul lor un program al piscinei, dar când am testat orele, nu se prea potrivea cu ce afișează acolo. Am fost la ore când era încărcarea maximă, dar piscina era liberă, am fost la ore când ar fi trebuit să fie liber și totuși era plină. Vestea bună este că există mereu loc, dacă îți vezi de înnot și respecți sensul de mers și cadența cât de cât, nu o să fie nicio problemă. Iar eu am mers pentru înot, nu pentru distracție.

Evident, există loc de mai bine, sunt multe lecții de înot și deseori sunt programări astfel încât fac lecții pe toate cele patru culoare. Altă problemă după părerea mea este faptul că se face curat uneori când sunt clienții acolo. Vine tanti și curăță toaleta, miroase în tot bazinul a detergent. Pe de altă parte, este foarte bine că e atât de curat.

Rating Alexandreea Club Fitness & Spa

Localizare:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Piscina:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Personal:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Sauna:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Jacuzzi:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Verstiare:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Ambianță:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Aglomerație:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Sala:
5 out of 5 stars (5.0 / 5)
Toalete:
4 out of 5 stars (4.0 / 5)
Average:
4.6 out of 5 stars (4.6 / 5)

Pro și contra Alexandreea Club Fitness & Spa

Avantaje:

  • locație bună, aproape de stadionul național (Lia Manoliu, 23 August – cum vreți să-i spuneți)
  • dotări bune și pentru sală și pentru piscină
  • există locuri de parcare
  • vestiare cu multe dușuri și dulapuri
  • uscător de păr
  • piscină mare chiar dacă adâncimea rămâne 1.5 metri

Dezavantaje:

  • prețul rămâne ridicat, sigur că merită, dar nu este ieftin
  • lipsa de timp rămâne principalul obstacol

Facilități Alexandreea Club Fitness & Spa

  •  piscină semiolimpică (25 metri lungime / 8metri lățime / 1.50 metri andâncime)
  • aqua-gym
  • saune finlanedeze
  • jacuzzi
  • sala de fitness
  • sala de aerobic
  • sala de cycling 
  • solar
  • salon de masaj
  • cabinet nutriție 

Piscina Alexandreea Club Fitness & Spa

Piscina este semiolimpică, are 25 metri lungime, 8 metri lățime și 1,50 metri adâncime, cum spuneam a fost cea mai curată piscină de club la care am mers în București. Dispune de canal perimetral, dezumidificator, sistem automat de reglare a clorului și fosforului, centrală de tratare a aerului, iar dezinfectarea apei se face prin UV. Tot aici, pe lângă natație, se face inițiere în înot sau Aqua Gym. Da, mi-a plăcut mult și la saună finlandeză, iar jacuzzi-ul este de ultimă generație. Piscina este amplasatî la subsol, la nivelul -1.

Am văzut niște instructori dedicați, care chiar se pricep, le place să lucreze cu copiii în special, dar am urmărit și lecțiile aqua gim și cursurile cu cei mai în vârstă. Nimeni nu țipa la cursanți și nu i-a tratat de sus, cum se întâmplă prin alte locuri. N-am observat niciun incident care să fie neplăcut.

Localizare și transport Alexandreea Club Fitness & Spa

Clubul se află pe bubevardul Basarabia nr. 37 – 39, vă las mai jos o hartă direct spre ei. Vedeți ușor din afară, pentru că au numele afișat pe clădire.


Concluzii

Mi-a plăcut la Alexandreea Club Fitness & Spa și sper să continui cu înotul, vă țin la curent. Este un club bine dotat unde chiar poți să-ți schimbi viața dacă te apuci acum de sport. Dacă ești deja pasionat de sport, poți trece la următorul nivel. Mi-a plăcut că este curat, oamenii sunt relaxați, există dotări foarte bune. De asemenea, se pot face abonamente separate dacă vreți doar acces la sală sau acces doar la piscină, ca mine.

Galerie foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *