Ghid turistic vacanța în Normandia – mergeți vara!

Anul acesta am ales să mergem la o altfel de mare, nu la fel de caldă cum eram obișnuiti. Am multe locuri pe lista de vizitat în Franța, în mai (Nisa, Saint Paul de Vence) doar ne-am reamintit cât de mult ne place, așa că ne-am decis la Normandia . Și pentru ca obiective turistice sunt o grămadă ne-am fixat 2 importante pe care să le vedem, și restul am stabilit în funcție de asta. Am fixat punctul cel mai nordic al călătoriei ca fiind Etretat, dupa clasicele fotografii care te îndeamna și te cheamă, iar cel mai sudic Mont Saint Michel, opțional și Saint Malo. Am cautat câteva informații despre transportul în zonă și ne-am hotărât ca ne trebuie mașină. Despre cum am închiriat mașina a scris Dan

0016

De citit

Am cumpărat biletele de avion, cu Wizz Air la dus și Blue Air la întors, atât pentru preț cât și pentru orar (preferăm sa plecam dimineața devreme și să ne întoarcem seara târziu, să profităm de fiecare moment).

După ce am rezolvat și asta nu ne puteam hotărâ în ce localitate să cautam cazare. Greu de gasit unde să stăm ca să ne scurtăm din drumurile zilnice, așa că am ales Honfleur pentru 2 nopți si Saint Lo pentru celelalte (găsiți aici cum si unde am stat).

Căutând informații am descoperit o listă cu evenimente din zona, atât culturale cat si gurmande, că doar nu degeaba e zona Camembert sau Calvados. Am gasit o multime de evenimente la http://www.calvados-tourisme.com/ și http://en.normandie-tourisme.fr/. Anul acesta se sărbatoresc 950 de ani de la batalia de la Hastings , cucerirea normandă a Angliei și încoronarea lui William Cuceritorul, asa ca tot anul e plin de festivaluri  medievale, gasiti aici un program. Noi am prins câte ceva la Bayeux, Caen si Crevecoeur.

Picnicul la Etretat  ramane o amintire de neuitat, asa ca vizita la Mont Saint Michel sau spectacolul de lumină de la Bayeux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *