Ghid de călătorie în Croatia – jurnal de bord IV

Episoadele celelalte:


Miercuri  – 6  iunie 2007

Pula – vedere deasupra orasului

Plecam de dimineata inspre Pula. Pana acolo sunt 120 km asa ca facem vreo 2 ore. Strabatem tunelul Uka – are 5 km si ca infrastructura e reprezentativ pentru ce pot face Croatii. Totul e excelent pus la punct, iesiri de siguranta, totul e fff bine semnalizat. Pentru a traversa tunelul dam cate 28 de kuna pe sens.

La Pula gasim destul de greu loc de parcare. Si ei parcheaza aiurea, opresc masinile pe unde le vine sub pretextul avariilor. Ne nimerim si in timpul saptamanii asa ca traficul  e intens. Gasim pana la urma in port o parcare mai “dosita”, la care nici macar nu merg automatele de platit.
Pula – Amfiteatru roman

In port facem poze Amfiteatrului roman, care am inteles ca e unul din cele mai bine pastrate. Nu intram pentru ca este suficienta privirea aruncata de afara…doar e amfiteatru si se poate vedea excelent ce e inautru. Gasim in oras o harta si vizitam cele mai importante puncte turistice. De sus de la castel se vede superb amfiteatrul si ca o priveliste cu totul asupra imprejurimilor.

Pula – Amfiteatru roman
Amfiteatru roman
Amfiteatru roman
Pula

Mancam in Pula si imi cumpar adidasi  Adidas– model pe care  nu il gasisem la noi. 455 de kuna (aproximativ 60 de euro), dar primesc reducere de 5%…nu stiu de ce pentru ca nu avea cine sa imi explice pe limba mea. Surpriza placuta: aproape pe peste tot se poate plati si cu card Maestro (cum e cardul meu de salariu), nefiind obligatoriu cardul Visa.

monede Pula

Croatii sunt mai rau ca noi in depasiri riscante …..ma mir cum de nu au o rata ridicata de accidente.

Va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *