Limenaria, Thassos – cel mai nou orășel de pe insulă

Am petrecut câteva ore doar în Limerania, un port din sudul insulei Thassos, una din cele mai “tinere” localități, care a început dezvoltarea în anul 1905, odată cu descoperirea unui zăcământ de argint. Minele au devenit principala activitate, iar orășelul a prosperat o vreme. Acum este tot oraș turistic, dar plaja este cu pietre, ba chiar bolovani în care poți da cu piciorul – una pe care aș marca-o ca fiind de evitat.

Limerania Thassos
Limerania – Thassos

Primul Război Mondial a întrerupt activitatea minelor, iar după ce a fost reluată activitatea în perioada interbelică pînă la crahul din anii ’30. Abia prin ’57 cineva a redeschis exploatarea, dar nici atunci nu a durat prea mult.

Este unul din cele mai mari orașe de pe Thassos, cu peste 3.500 de locuitori. Este plin de magazine, terase, buticuri, are un mic port. Merită o vizită, dar nu să stați mai mult acolo.

Galerie foto

Tabara de Fotografie pentru Bloggeri e un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Samsung Galaxy S4, Ford, F64, Booking Greece, Izvorul Cristalin

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *