Alyki – prima destinație în Thassos

V-am mai scris despre Alyki, dar acum am găsit un loc ascuns care merită o vizită chiar dacă vă pare imposibil să ajungeți acolo. Nu doar golfurile “gemene” merită văzute, atracția este portul vechi de marmură al insulei, asuns după un deal. Vă spunl, este la fel de interesant ca piscina naturală Giola, despre care o să vă povestesc iar curând. Vedeți imaginile și vă veți convinge. 

Alyki - thassos
Alyki – Thassos

Alyki, Thassos

Plaja din Alyki este una din cele mai bune din insulă. Curată, șezlong-urile gratuite, terase cu prețuri mici, peisaj superb. Mereu sunt parcate yaht-uri și bărci de pescari. Este frumos și așa, dar acum am descoperit o “comoară ascunsă”.

Portul antic de marmură era folosit pentru a încărca pe corăbii blocurile deja tăiate sau chiar coloane de marmură finisate. Sunt cel puțin două coloane de marmură rămase din antichitate, nemișcate de acolo. Peisajul pare apocaliptic, ca și cum uriașii ar fi desprins blocuri de piatră din insulă și le-ar fi aruncat în mare.

Alyki - portul vechi de marmură
Alyki – portul vechi de marmură

Am făcut două albume separate, unul cu golful Alyki cu plaja și unul cu portul vechi.

Poze din Alyki

Poze din portul de marmură

Tabara de Fotografie pentru Bloggeri e un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Samsung Galaxy S4, Ford, F64, Booking Greece, Izvorul Cristalin

6 comments

 1. Scuze ca te contrazic la anumite aspecte … dar eu am alta parere:
  – plaja din Alyki este plaja cu cele mai multe pietre, deci de departe .. cea mai naspa plaja cred si este si mica, maxim 100 metri
  – sezlongurile sunt gratuite numai daca faci consumatie la tavernele de acolo… si la consumatie ma refer bautura si mancare, cel putin asa era in lunie iunie cand am fost eu; probabil in full sezon iti cer si bani :))
  – partea cea mai frumoasa nu este plaja ci partea dinspre ocean, dupa ce treci prin micul muzeu de pietre aflat acolo la 200 metri
  – plaja Alyki este ok numai pentru poze si aici te felicit pentru cadrele trase sunt super frumoase
  – Thassos are multe locuri ascunse super frumoase, trebuie doar sa le cauti … asa ca drumetul .. la picior 😉

 2. Salut Cris si mersi de feedback.
  Plaja de la Aliki are pietre doar acolo la prima terasa, aproape de colt. La 10 metri mai incolo este nisip fin si niciun fel de problema… Pina in capat la dealuri este tot nisip fin.
  Sezlongurile, am stat pe ele, nu ne-a deranjat nimeni. Unii si-au luat cafea, dar eu nu, am stat pe gratis.
  Da, am luat in calcul partea veche de dupa deal, dinspre mare, de-aia zic ca este prima alegere, cea mai spectaculoasa locatie din Thassos.
  Azi am fost in Giola, revin cu povesti….

 3. Arata dragut, dar mi se pare o destinatie un pic prea comerciala si sincer prefer sa nu ma intalnesc cu romani in vacanta, imi place sa ma amestec in peisaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *