Batsi, Andros

Vacanta la Batsi pare a fi tot ce ai nevoie daca iubesti marea si Grecia. Dupa 2 ore de mers cu ferry de la Rafina, din apropierea Atenei, am ajuns pe Andros la Gavrio, apoi la Batsi in 10-15 min, se soseaua serpuita de la poalele muntelui stancos.

Batsi si-a pastrat specificul de sat de pescari insa s-a adaptat cererilor turistilor, imbogatindu-se cu hoteluri si taverne numeroase, magazine de suveniruri, bijuterii, (chiar si supermarket). Portul e mic, doar pentru barci si cateva iahturi.

Plaja e generoasa, nisipul are putine pietricele, apa limpede, chiar daca nu e la fel de calda ca in Halkidiki sau Thassos, sezlonguri si terase care te ajuta sa-ti potolesti setea. Am prins valuri line, chiar si cand se intetea vantul. Si vantul chiar bate la sfarsit de iunie, chiar daca nu a fost rece a fost prezent mai tot timpul. Doar apropierea unui feryboat ridica putin nivelul valurilor, pret de cateva minute.

Localnici amabili si saritori, i-am solicitat sprijinul si  d-nei doctor de la centrul de sanatate si am fost extrem de multumiti, ca de fiecare data in Grecia.

In ciuda drumului foarte lung, m-as intoarce cu drag la Batsi.

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *