Dubrovnik, perla Adriaticii

Dubrovnik cunoscut, de asemenea, si sub numele de „Perla Adriaticii”, este cu adevarat o destinatie turistica de vis, una dintre cele mai cunoacute si apreciate de pe coasta Marii Adriatice. Aici, turistii se pot bucura de plaje cu nisip fin, strazi pline de farmec, arhitectura impresionanta, de caldura si convivialiatea orasului. Situat in sudul Croatiei, orasul Dubrovnik a fermecat si continua sa impresioneze milioane de turisti din intreaga lume.

Dubrovnik, Croatia
Dubrovnik, Croatia

George Bernard Shaw ii indeamna pe cei care cauta paradisul pe Pamant sa vina la Dubrovnik si sa vada Dubrovnik-ul. Este un oras mic, cu mai putin de 50.000 de locuitori, dar care fascineaza prin aspectul sau medieval, exemplar conservat, oferind vizitatorilor posibilitatea de a vedea edificii vechi de o frumusete rara.

Primul lucru care impresioneaza turistii atunci cand ajung in Dubrovnik sunt primii doi kilometri de metereze de langa malul marii. Cele mai vechi dateaza din secolul al doisprezecelea, pot avea pana la 25 de metri latime si sunt pazite de 16 turnuri masive. De pe aceste metereze puteti admira vederi magnifice ale Marii Adriatice si ale orasului medieval. Acestea au servit pentru a proteja orasul de atacurile pe mare, in special de invadatorii turci.

Orasul vechi se afla pe lista de patrimoniului cultural protejat de UNESCO, iar cel mai bun mod pentru a-l descoperi este sa mergeti pe jos. Plimbandu-va pe fermecatoarele strazi pietruite veti intalni numeroase magazine de suveniruri si artizanat. Nu trebuie sa ratati strada Stradin, cea mai lunga strada a orasului, in intregime pietonala. Dubrovnik are, de asemenea, o viata de noapte vibranta, existand posibilitati de distractie pentru toate gusturile.

Totusi, Dubrovnik este mai mult decat un oras vechi fascinant. Este, de asemenea, o destinatie turistica de prima clasa la Marea Adriatica, un loc unde va puteti relaxa si reincarca bateriile. Din centrul istoric se intinde o retea de plaje, recunoscute pentru frumusetea lor rapitoare si modul exemplar de amenajare.

Este cu adevarat un mic paradis pe Pamant dupa cum il numea Bernard Show si nu doar datorita bogatei si glorioasei sale istorii, ci si pentru ca in putine destinatii turistice mai poti intalni atat de multa armonie intre natura si oameni, o armonie care se pastreaza si astazi, in ciuda vitezei cu care se deruleaza viata noastra.

Textul de astăzi aparține agenției http://www.dts.com.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *