Berăria H – merită o vizită

Berăria H din Herăstrău se deschide în seara asta cu un concert Holograf. Noi am fost aseară să vedem ce și cum înainte de deschiderea oficială. Detalii la Victor sau la Radu. Zic ei că este cea mai mare berărie din sud-estul Europei, iar numărul maxim de clienți ar fi 2.000. Deocamdată nu este deschisă terasa, care va mări cifra. Oferă zilnic transport din Centrul Vechi spre Herăstrău.

Beraria H
Beraria H

Prețul berii începe de la 7 lei halba. Aseară am remarcat șase tipuri de bere, în special Brau Union, dar ei au anunțat că vor fi 15 tipuri la lansare. Sper să fie tot mai multe și tot mai variate.

Deschisă în spațiul cunoscut drept Pavilion H, berăria are în plan să organizeze mereu concerte pentru a avea mesele pline. Amenajările localului au durat aproximativ 7 luni, iar acum își deschide porțile tuturor celor care vor să se bucure de atmosfera specifică serbărilor Oktoberfest. Investiția inițială a fost de aproape 3 milioane de euro, în berărie fiind angajate aproximativ 120 de persoane care să asigure buna dispoziție a vizitatorilor.

P9112099-006

Amenajarea și elementele de decor reconstituie centrele vechi ale marilor orașe europene, iar design-ul interior a fost realizat de Prographic Architecture Studio sub îndrumarea arhitectului Ștefan Alberto Bianco. Pentru autenticitate, echipa de designeri și arhitecți a păstrat elemente ale spațiului inițial pe care le-au îmbinat perfect cu elemente regăsite în cele mai cunoscute berării ale lumii. Având în vedere dimensiunile generoase ale Berăriei H, resursele folosite pentru amenajare au fost impresionante: interiorul berăriei este electrificat de peste 60 de kilometri de cabluri, iar dacă cineva ar alinia mobilierul de la intrarea în Berărie, ar ajunge de la Herăstrău până în Piața Victoriei.

Odată cu lansarea, berăria va găzdui o serie de concerte ale unora dintre cele mai mari trupe românești. În data de 12 septembrie, Berăria H deschide seria de concerte live cu trupa Holograf, urmat apoi de concerte săptămânale cu trupe și artiști reprezentativi pentru diverse stiluri muzicale: Zdob și Zdub, Partizan, Voltaj, Ștefan Bănică Jr, Guess Who, Antonia etc.

Campania ce anunță lansarea oficială este concepută sub forma unei campanii electorale pentru titlul de Primar al Orașului H, un loc plin de chef de viață și bucurie. Candidații la Primăria Orașului H sunt Artan (Partizan), Monica Anghel, Claudiu Teohari a.k.a. Teo de la Sector 7 și Mihai Mărgineanu. Timp de o lună, ei se vor “lupta” în promisiuni electorale de distracție.

Berăria îi așteaptă zilnic, începând cu orele 10:00, pe toți cei care doresc o mâncare bună alături de o bere pe cinste iar distracția continuă până la plecarea ultimului client.

Bucătăria va fi condusă de Chef Ionuț Toma. De pe mesele iubitorilor de bere nu vor lipsi preparatele tradiționale românești dar și germane, astfel încât vizitatorii Berăriei H vor avea parte de o experiență care aduce tot ce-i mai bun din cele două culturi într-un spațiu deosebit și în compania celor mai bune trupe live.

P9112100-007

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *