Praga, un oras de poveste

Praga, un oras de poveste. Actuala capitala a Republicii Cehe, Praga, este un din orasele pe care oricine ar trebuie sa le viziteze, indiferent daca este european sau nu. Frumosul oras este situat pe raul Valtava in zona Boemiei centrale.

Praga, un oras de poveste
Praga, un oras de poveste

Praga, un oras de poveste

Din punct de vedere al atractiilor turistice, Praga are foarte multe de oferit, indiferent de gusturile, interesele sau hobby-urile turistilor. Se situeaza pe locul sase in topul celor mai vizitate orase din Europa, iar ascesnisunea frumosului oras a inceput odata cu caderea Cortinei de fier. Este un exemplu elocvent de oras care a reusit sa se ridice din propria cenusa, dupa decenii intregi de comunism.

De departe, cea mai importanta atractie din capitala Republicii Cehe este Cetatea sau Castelul din Praga, acesta fiind unul din cele mai renuimte castele fortificate din lume, fiind folosit in perioada Evului Mediu de catre regii Boemiei si de catre imparatii Sfantului Imperiu Romano-German. In cadul cetatii exista diferite incinte, castele de mai mici dimensiuni, curti interioare, gradini si asa mai departe. Perla acestui castel este insa Catedrala Sf. Vitus, care a servit ca necropola regala si imperiala. Aceasta catedrala. construita in cel mai pur stil gotic, a fost ridicata pe urmele unei bazilici romanice, constructia acesteia incepand in 1344, in timpul imparatului Carol al IV-lea.

Praga centrul vechi - old town square
De asemenea, in dreptul portalului de sud al catedralei se afla celebra Statuie a Sfantului Gheorghe, realizata in 1373 de sculptorii Martin si Gheorghe din Cluj, la comanda aceluiasi imparat.
In prezent, cetatea din Praga serveste ca sediu al presedintiei Republicii Cehe. Insa, chiar daca Praga, ca si intreaga Republica Ceha, este un oras plin de istorie, trebuie sa stiti faptul ca acest oras este in acelasi timp foarte modern, cu evenimente de mare anvergura ce au loc in fiecare zi, evenimente pentru toate gusturile.

Un foarte bun exemplu este asa-numitul European Poker Tour care organizeaza turnee de poker foarte des in Praga. Vorbim practic de un adevarat festival de poker dedicat atat profesionistilor cat si amatorilor. Anul acesta de exemplu, mult asteptatul eveniment va avea loc in perioada 7 – 17 Decembrie.

De asemenea, pentru iubitorii de sport, anual se organizaeaza Maratonul International de la Praga, iar echipele de fotbal Slavia si Sparta Praga sunt cunoscute oricarui microbist.

Pentru cei interesati de viata culturala din acest oras, ar trebui sa stiti faptul ca puteti petrece serile la Teatrul National, la Opera de Stat sau la asa-numitul Rudolfinium, sau Orchestra Filarmonicii Cehe. De asemenea, Muzeul National si Muzeul Náprstek atrag la randul lor un numar foarte mare de vizitatori.
In final, pentru cei ce ar dori sa studieze in capitala Republicii Cehe, ar trebui sa stiti ca exista 11 universitati, cea mai veche fiind Universitatea Carol fondata inca din 1348.
Iata doar cateva motive, prezentate foarte pe scurt, care v-ar putea convinge sa vizitati acest minunat oras. Cu sigurnata nu veti fi dezamagit!

Sursa foto: Dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *