BLAXY Premium Resort & Hotel – review de hotel

Am fost la BLAXY Premium Resort & Hotel, un concept diferit pe litoralul românesc, iar acum vreau să fac primul review de hotel pe acest blog de călătorie. V-am scris despre ei la lansare, sunt mai multe concepte noi care se suprapun într-un proiect foarte interesant.

Update: din păcate proiectul Blaxy a intrat în insolvență în februarie 2019.

Blaxy PRemium Resort & Hotel (4)

Pro și contra BLAXY Premium Resort & Hotel

Mi-a plăcut foarte mult:
– conceptul de resort “All-inclusive”, care include toate atracțiile de care ai nevoie, detaliez mai jos;
– locația bună, departe de aglomerație și de plajele pentru toată lumea;
– design interior și calitatea finisajelor foarte bună;
– oferta bună ca preț pentru masă și băuturi;
– plaja mică, dar frumoasă de la 23 August, nu o știam;
– conceptul de proprietar temporar și avantajele clubului Interval International;

Rămâne de discutat:
– este nevoie de un meniu mai variat, inclusiv cu specific local, detaliez;
– este necesar un training pentru personal legat de relația cu clienții;
– ar fi utilă pentru clienți repararea drumului, chiar dacă nu ține strict de hotel;
– trecerea peste calrea ferată poate fi periculoasă dacă nu sunteți atenți;

Localizare și atracții suplimentare

Găsiți ușor localizarea pe Google Maps și puteți selecta navigația pînă acolo, mai ales dacă aveți servicii de date mobile active. Aplicația nu știe că, pentru dumul spre Mangalia, în dreptul drumului spre Olimp, este acum bandă dublă și nu puteți face stânga. Trebuie mers pînă la următoarea intersecție, unde se face stânga tot spre Olimp, spre complexul Comorova. Acolo puteți veni înapoi chiar pe drumul spre Constanța și făcut dreapta la următoarea intersecție. Fie veniți prin Olimp și apoi faceți stânga peste liniile de tren și ajungeți în drumul spre hotel. Este același drum care trece pe lângă Lacul Racilor, veți vedea semnul spre BLAXY acolo.

localizare BLAXY Premium Resort & Hotel

Concepte diferite la BLAXY Premium Resort & Hotel

Hotelul este parte a unui proiect mai larg, care urmează să fie finalizat. Vor în primul rând să ofere în România conceptul de propritate temporară. Eu am mai auzit conceptul la un hotel din Sinaia, cred. Practic, plătești între 5 și 10.000 de euro, iar camera respectivă este a ta pentru o săptămână toată viața, ba o lași și moștenire, stabiliți de comun acord când. Dacă nu poți merge atunci, poți trimite pe cineva din familie, prieteni. Dacă nu, poți lăsa hotelul să închirieze camera ta și câștigi bani. Sau intri în clubul Interval și poți schimba cazarea din România cu una din altă țară.

Anul acesta este pentru prima dată când Blaxy Premium Resort & Hotel oferă și posibilitatea unor sejururi “All-inclusive”. Poți sta acolo timp de o săptămână și vei vedea dacă îți dorești proprietatea temporară, pe viață, care se transmite apoi urmașilor tăi.

De la noi de pe litoral lipsea o ofertă “All Inclusive” ca în Turcia, Antalya. Un complex care să aibă de toate, să te duci acolo și să nu mai pleci. Nu zic că mie mi-ar plăcea sau că asta căutam la noi pe litoral. Spun doar că lipsea, pentru că fiecare hotelier a încercat mai degrabă să facă cât mai multe camere pe care să le ocupe cât mai mult timp, pentru a recupera rapid investiția și pentru a face profit. Aici BLAXY este un pic diferit, în bine.

Fiind situat chiar între lacul Tătlăgeac și mare, are din start două atracții intersante. Apoi au făcut o serie de piscine, interesante ca și concept și distractive pentru copii. Una foarte mare, dreptunghiulară, în care poți înnota liber, două rotunde și una ovală. Cea din capăt este pentru copii mici, are și tobogan pentru distracție maximă.

Blaxy PRemium Resort & Hotel (110)

La piscine este un bar, cu prețuri relativ similare cu toate barurile de pe plajă în general. O cafea a fost 8 lei, iar o bere 10 lei, destul de ok.

Lângă piscine este un amfiteatru mare pentru spectacole, filme și proiecții, noi am nimerit în timpul Campionatului European de Fotbal și se proiectau meciurile acolo.

BLAXY este de asemenea aproape de o pădure, iar în pădure se organizează diverse activități pentru copii, cum ar fi tras cu arcul și altele. Au un program întreg pentru copii, de la activități în interior, activități la piscină, apoi la spectacole și discotecă, doar distracție pentru cei mici.

După ce treci de pădure, treci calea ferată unde trebuie să fii foarte atent, pentru că nu există semnalizare. Apoi ajungi pe plaja relativ retrasă de la 23 August, o plajă micuță unde ai șezlongul asigurat.

Pe plaja asta există și o cherhana ineresantă unde puteți mânca rapane, hamsii, chestii locale. Mai este una mai mică spre stânga plajei, dar era închisă când am fost noi. Pe plaa din 23 August puteți vedea și pescarii la treabă, ies în larg și se întorc cu peștii.

Blaxy Premium Resort & Hotel (46)

Meniul la BLAXY Premium Resort & Hotel

Noi nu am avut All Inclusive, dar am descoperit că meniul costa 45 de lei la prânz sau cină, 30 de lei la mic dejun. Ca preț este foarte ok, dar ca varietate mai este de lucru. Nu am fost la mic dejun, dar am fost la prânz. Erau două feluri de supă, două feluri de carne, una părea fiartă și alta prăjită, cartofi prăjiți și legume mexicane la abur, salată de ceapă și ceva murături. Nu aveai nimic de băut, doar cafea și apă plată.

Ca turist român, pe litoral, era ok, pentru că la cherhana nu scapi fără 45 de lei pe o porție, plus celelalte, ajungi la 100 de lei la prânz. Dar pentru un complex premium, All Inclusive și de cinci stele, a fost un meniu cam sărăcăcios. Și cl mai dezamăgitor a fost la desert, erau doar mere și cornulețe cu rahat, de-alea din comerț. Așteptam cel puțin o baclava, fiind un proiect similar celor din Turcia.
0001-1

Camerele sunt bune

Camerele sunt frumoase, decorate bine și nu îți lipsește nimic. Au frigider, au o baie cu duș destul de ok, au un balcon mare din care vezi marea și lacul. Pînă la urmă, dacă vrei să faci investiția, te poți gândi doar la faptul că ea se poate recupera rapid și că ai pe viitor un loc în care să vii vara la mare.
Aveau prosoape în cameră, am avut o canapea extensibilă pentru cei mici, dar și un pat foarte confortabil pentru cei mari. Stăteam pe balcon și ascultam muzica de la discotecă și vedeam marea de sus.
Din păcatea probleme sunt și aici: nu s-au schimbat prosoapele pe parcursul sejurului, iar semnul cu “Clean my room” a rămas pe ușă, nefiind observat.

Concluzii

BLAXY Premium Resort & Hotel este un concept interesant, diferit de ceea ce aveam pe piața locală. Nu oferă doar cazare sau doar piscine, ci un complex integrat în care ai acces la plajă, ai acces la lac, ai activități în pădure, ai disco, spectacole și proiecții. S-ar putea îmbunătăți meniul și de asemenea serviciul, pentru a avea clienți mai mulțumiți. În rest, a fost o experiență plăcută, care merită.
Consider de asemenea că merită să ai un loc pe litoral care să fie al tău pentru totdeauna. Poate la pensie nu o să ai resursele să călătorești atât de des. Poate că vrei să călătorești mai mult peste hotare și clubul Interval te ajută. Merită și ca sejur pe litoal, fără alte implicații. Costă mult mai puțin decât Mamaia, iar distracții sunt suficiente.

Găsiți mai multe pe site-ul BLAXY sau chiar pe pagina lor de Facebook.

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *