City break la Nisa

0005Nisa poate fi un bun punct de plecare pentru a vizita Coasta de Azur. De la Menton la Saint Tropez, Antibes, Cannes, Monte Carlo, dar si Grasse sau Aix en Provence, orice locație ai in vizor in sudul Frantei poți începe de aici călătoria. Am ales un city breack la sfârșit de aprilie, profitând de scurta vacanță de primavară a copiilor.

Am ajuns la 8 seara pe aeroport. Nisa ne-a întâmpinat strălucitoare și cu o mică grevă în transporturi, grevă care a dereglat inclusiv aparatele de taxat ale taximetristilor. Am rezolvat cu 40 de euro și am ajuns rapid la hotel. Am ales Best Western |Hotel Alba si am fost foarte mulțumiți: baie generoasă cu hidromasaj, duplex confortabil, terasa, chiar daca dădea in curtea interioară, personal amabil. O singură nemulțimire aș avea la adresa hotelului, deși cred ca e o pretenție cam mare aveau pliante cu obiective turistice nefunctionale (închise). E drept ca nici pe site-ul lor nu era anunțat. E vorba de visiobulle, care avea o problemă la debarcader și nu deschisese, dar nici la marinland nu am gasit prea multe informații și am gasit lacatul pe ușă.

Dar cam atât cu plângerile. În prima seară n-am avut timp decat de o scurtă plimbare, cină si baie relaxantă la hotel. Hotelul e relativ bine poziționat, se ajunge foarte ușor in piața Garibaldi, centrul vechi, Piata de flori sau Promenade des Anglais.

0011

0014

0009

0001

0001

În prima zi am rezistat tentatiei de a lua micul dejun la hotel pentru ca nu vroiam sa mai ratăm nici un moment si ne grabeam tare mult sa vedem marea, marea pe Coasta de Azur. Am luat de pe drum croissant și pain au chocolat si le-am devorat pe plaja. Da, plaja la Nisa e cu pietre dar privelistea aceasta, cu marea de azur marginita de Promenade des Anglais e de neuitat.

0022

0018

Dupa ce ne-am bucurat putin de priveliște am luat-o la pas către Piața Albert întâiul de unde am luat autobuzul 200 catre Saint Paul-de-Vence.

A doua zi am rezervat-o inițial pentru Visiobulle si/sau Marianland,dar, pentru ca erau inchise, am ales o scurtă călatorie cu vaporașul,de la Cannes la Ile St Marguerite.

La intoarcere am luat la picior Promenade dea Anglais pana la Castel. Drum lung, nu gluma, dar si foarte frumos. Ne-am uitat cu jind la bicicliști, am vrut sa închiriem și noi însă era o procedură mai complicată, trebuia sunat să ne facem cont și am renunțat.

Greu de urcat la Castel, mai ales dupa un astfel de drum, dar privelistea de sus merita fiecare pas. Nu am urcat decat pana la primul bastion, am revenit a doua zi si am urcat pana sus, la cascada.

0002

0003

0004

0028

0023

0007

0030

Drumul pana la cascadă începe din centrul vechi și urca usor. Cimitirul evreiesc merită și el o vizita, îl veți observa de departe.

0018

0019

0029

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *