Pensiunea Potcoava Mountain Hideaway – paradisul cailor, o oază în zona Runcu

Am vizitat zilele trecute pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, un loc deosebit din zona Runcu, o regiune sălbatică, fără prea mulți turiști, încă împădurită, înconjurată de munți.
Călărisem prima dată cu Mugur Pop, în Apuseni, dar la Potcoava am învățat să iubesc călăria, oricând aveți evenimente cu cai voi fi acolo.

0033

Nu doar aventura cu caii a fost excepțională, mai ales atunci când am ieșit din manej pe drumurile de munte, dar și oamenii. L-am cunoscut pe Ionuț Popescu, cel care a realizat acest proiect. A pornit cu ideea unui manej pentru cai, dar și-a dat seama că are nevoie și de pensiune. A pus la punct construcția, dar s-a lovit foate multe obstacole. De biroacrația tipică din România, de costuri neașteptate, de oameni cărora nu le arde să-și facă treaba, de problema drumurilor. Pînă acum a trecut peste toate aceste obstacole și și-a urmat visul.

Pensiunea Potcoava Mountain Hideaway este la 32 de km de Târgoviște, la 35 de kilemtri de Sinaia, 78 față de Ploiești, cam 100 de la Pitești și 115 de la București. Tocmai s-a asfaltat drumul de la Runcu, se poate ajunge relativ ok.

Dacă mergeți cu Waze să știți că e posibil că după Fieni să va direcționeze greșit. S-a tot discutat despre asta, vă redau și eu informațiile pe care le am. Waze vă duce pe un alt drum care nu ajunge la Runcu și Brebu. Cum va dați seamă dacă Waze va duce pe un drum greșit? După Fieni va pune să faceți stânga într-un sat, chiar lângă o troiță (spre Râul Alb). NU FACEȚI STÂNGA ACOLO, mergeți înainte spre Runcu și Brebu și o să vedeți că își va reconfigura traseul.

Pensiunea este pe un deal, înconjurată de pădure și se văd munții în depărtare. Au reușit să tragă apă, curent, au camere mari și bine amenajate, au un restaurant excelent cu bucătărie tradițională și atuul principal, caii. Au de asemenea un jacuzzi care merge încercat în vârf de munte, iar programul poate include și masaj.

Pentru a aduce mai multă lume în zonă, Ionuț a organizat Haidook Summer Fest, un festival tradițional, cu muzică populară, Mihai Mărgineanu, spectacol cu caii și multă bună dispoziție. O să vă scriu separat despre asta.

La pensiunea Potcoava am învățat să iubesc caii. Au ales la Potcoava rasa Haflinger, niște cai blonzi, puternici, care merg pe drumurile din pădure fără nicio ezitare. Am călărit atât în manej, cât și pe dealurie din zonă. Am văzut și un spectacol senzațional organizat de Miron Bococi, un specialist român format în Spania. Alături de el au fost Guillem Fernàndez Valls, un actor care a participat a realizare Game of Thrones și i-a ajutat pe figuranți să fie soldați adevărați din “Evul Mediu”. Pus Yannis Madrid, alt pasionat de cai și specialist în spectacolul pe cai (Volteo).

Pensiunea Potcoava este de recomandat pentru regiunea foarte frumoasă, aproape izolată, fără aglomerație. Mergeți acolo fără grijă, încercați programele cu caii, vizitați împrejurimile, nu veți regreta.

Acest articol a fost scris după infoturul “RomâniaAutentică: călărie și relaxare la Potcoava” organizat de Turism Market și Potcoava, în parteneriat cu Romanian Art & Craft 

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *