Praga – vizită pe fugă

Am văzut Praga pe fugă, iar. Timp de circa 6 ore ne-am plimbat prin centrul vechi, pe Charles Bridge, la catedrala Sf. Vit, prin centrul vechi la Turnul cu Ceas și alte asemenea destinații comune, dar care merită fiecare secundă petrecută acolo.

Praga

Praga

Am stat în Republica Cehă doar două zile, am fost acolo cu treabă. Am petrecut prima zi la o fermă, în afara capitalei, despre care o să vă scriu în curând pentru că merită vizitată dacă aveți vreodată ocazia. Seara am revenit la Praga și apoi a doua zi am avut tip mai bine de 6 ore să umblăm prin centrul vechi al orașului. Nu pot pricepe cum ei au reușit să salveze în mare parte clădirile vechi și să păstreze totul, chiar dacă au trecut prin aceleași războaie ca și noi. Oricând aveți timp, chiar și pentru city-break, Praga merită vizitată.

0006

Click pe imagini pentru mărirea lor…

Am stat de data asta la NH Hotels, despre care de asemenea o să vă scriu. Cam la 2 km de centrul vechi, se putea ajunge pe jos, am luat un tramvai vreo 3 stații pentru a scurta distanțele.

Cea mai mare problemă rămâne moneda locală și serviciile de schimb valutar. Cel mai bine schimbați la bancă, doar că băncile sunt tot de capul lor și acolo. Unele nu deschid devreme, altele nu schimbau la turiști și tot așa. La casa de schimb valutar să aveți grijă mare la comision și la curs. Ori e comision mare care nu e afișat, ori e cel mai prost curs posibil, deci e ca și cum ai plăti comision. Poți plăti și în euro, dar la fel, depinde după ce curs calculează restaurantul sau patronul de magazin.

După ce am găsit o bancă la care am schimbat, totul a fost ok. Patria berii nu se dezminte, însă țineți cont că și Pilsner Urquell, berea lor adevărată, și Staropramen și alte beri cehești sunt altfel la ei decât la noi. Deși e ușor să te obișnuiești cu gustul, nu vor fi la fel ca alea din magazin din România.

Praga are și metrou, deci puteți ajunge rapid oriunde doriți, fără taxi.

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *