Predeal – la schi și scurtă plimbare de noapte

Am fost două zile la Predeal, cam la trei ani și ceva după ultima vizită. Da, nu este una din localitățile mele favorite, dar nici nu pot să spun că mă deranjează cu ceva. Pur și simlu prefer să călătoresc în alte zone, iar la Predeal ajung ocazional. Mi-a plăcut tare mult plimbarea pe timp de noapte, iar pentru prima oară m-am urcat pe schiuri și am învățat cu un instructor mișcările de bază. A fost fain, promit să mai revin 🙂

Predeal, 2013 - la schi si plimbare pe noapte
Predeal, 2013 – plimbare pe noapte

Click pe imagini pentru a le vedea la dimensiunile originale.

Deși vineri ploua când am plecat din București și am înțeles că ploua și în Predeal, când am ajuns noi ningea. A nins două zile încontinuu. A fost foarte frumos.

La sosire, am mâncat la restaurantul Dragului, din hotelul cu același nume, lângă Petrom. Deși nu mă așteptam, a fost foarte aglomerat, iar mâncarea a fost bună. Oamenii s-au mișcat rapid și au fost drăguți. O experiență faină.

Hotel Orizont - Predeal
Hotel Orizont – Predeal

Am stat la Hotel Orizont, unul foarte fain și care are o ofertă completă: piscină foarte mișto, spa, restaurantul Miorița aproape, parcare mare, camere mari și bine aranjate. Aveți în galerie și imagini din hotel, din cameră și din restaurant. Nu am ajuns la piscină de data asta, poate cu altă ocazie. Dar m-a surprins cât de mare era. Restaurantul a fost ok, dar au nevoie fie de mai mulți oameni, fie să se miște un pic mai rapid. Nu eram grup mare și totuși am așteptat destul.

Restaurant Miorita - Predeal
Restaurant Miorita – Predeal

Am fost pe pârtia dinspre Clabucet, lângă Telescaun, zona de începători. N-am mai schiat de la 14 ani și am făcut doar 4 ore în total, abia am prins cum să fac plugul și să cotesc la stânga sau dreapta. S-a dovedit un sport foarte obositor pentru mine, dar a fost o experiență plăcută, pe care sper să o repet.

Predeal - la schi
Predeal – la schi

 

Seara am mâncat la restaurantul Cabana Vânătorilor, unde este bucătar Dragoș Bercea de la Top Chef. Au o mulțime de specialități din vânat – mistreț, căprioară, fazan, iepure și altele. Am ales căprioară pentru carnea mai fragedă. Era cu paste, aș fi preferat ciuperci, dar eh. Sus în restaurant au avut o formație cu muzică lăutărească noroc că n-am stat acolo.

Galerie foto din Predeal

Vă las să vedeți pozele din Predeal, acum într-un format mai plăcut de vizionat:

Predeal - Hotel Orizont - camera 0001

Picture 1 of 46

 

 

2 comments

  1. Eu sunt indragostit de Predeal, mai ales iarna. Pentru ski, din punctul meu de vedere este cea mai tare statiune din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *