Toamna aceasta românii au călătorit mai ieftin în Marea Britanie și Spania

În ciuda situației dificile în care se regăsește industria aeriană la nivel mondial, românii continue să rezerve bilete de avion și să călătorească cu avionul. Primele date au evidențiat faptul că fluctuațiile de preț față de anul trecut au fost minore astfel că lunile septembrie și octombrie au arătat o ușoară creștere a prețului biletelor de avion, iar destinațiile cele mai cerute rămân Marea Britanie, Spania, Germania și Franța.

Londra, Tamisa : Tower Bridge
Londra, Tamisa : Tower Bridge

Luna septembrie 2020 a dat semnale de revenire a apetitului pentru călătorii, în special în destinații unde există comunități mari de diaspora. Romanii au căutat bilete de avion spre destinații precum Germania, Franța, Spania și Anglia, însă au rezervat într-o măsură mai mică decât în anii trecuți. Marea Britanie ocupă în continuare locul întâi în topul destinațiilor cele mai căutate, urmată de Italia, Spania, Germania și Franța.

Romanii au continuat să călătorească și să cumpere bilete de avion cu destinația Italia, astfel că preturile biletelor de avion au înregistrat o creștere cu peste 30% a călătoriilor dus-întors, în luna Octombrie. Dacă anul trecut romanii plăteau pentru un bilet de avion cu destinația Italia puțin peste 211 euro în aceasta perioadă, anul acesta prețul a depășit 300 euro. Într-o situație similară se află și Franța și Germania. Românii își pot însă rezerva în continuare bilete de avion la cele mai mici preturi, daca optează pentru o rezervare cu cel puțin 2-3 săptămâni înainte de data plecării. Spre exemplu, un zbor dus-întors pe ruta București – Roma costa în perioada 13-17 decembrie puțin peste 60 de euro.

Preferința pentru biletele de avion rezervate last minute a avut drept efect și o amânare a deciziei de a călători de sărbători. Față de anul trecut, căutările și rezervările pentru călătoriile în perioada Crăciunului și a Anului Nou sunt mult mai scăzute în acest moment. Specialiștii Vola.ro estimează că foarte mulți dintre cei care vor decide să vină în tara, își vor rezerva biletul de avion cu 1-2 săptămâni înaintea datei de plecare.

Sursa: Vola.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *