Vremea: informații meteo și despre starea vremii

M-am gandit ca ar fi util un articol despre site-urile de informatii despre starea vremii, meteo, temperatura, furtuni si ploi. Poate vine si vremea buna. Pentru ca suntem pasionati de calatorie, de munte si de mare, avem mereu nevoie de informatii meteo la zi, daca se poate de la INMH. Am pregatit top 5.

1) Intai de toate, site-ul INMH, care a devenit meteoromania.ro. Aici gasesti  o multime de informatii si prognoze. Vremea este starea in continua schimbare a atmosferei terestre. Starea atmosferei la un moment dat este caracterizata prin totalitatea valorilor parametrilorelementelor meteorologicie: temperatura, presiunea atmosferica, vant, precipitatii, nebulozitate etc., masurate sau observate pentru un anumit loc sau regiune geografica. Clima este “o sinteza a vremii” pentru un loc particular sau o regiune geografica data pe perioade lungi de timp (minimum 30 de ani). Cu alte cuvinte, clima este definita de proprietatile statistice ale variabilelor de stare ale atmosferei.

2) Avem apoi, un site de spam, care a furat repede un nume, ca sa faca trafic mare. Ceea ce a si reusit. Adica meteo.ro. Are starea vremii, vremea la munte, vremea la mare, prognoza meteo, termeni meteorologici, rubrica meteo la TV, buletin hidrologic, stiri meteorologice. Chiar si vremea pe telefonul mobil.

3) Urmatorul pe lista, este vremea.com. Este un site foarte simplu, care pune accesul la informatii inaintea reclamelor. Gasesti localitatea dorita si afli vremea si prognoza.

4) La capitolul nou veniti intra Vremea pe glob. Alt model de organizare, alte informatii. O zi intreaga daca cauti tot gasesti alte si alte site-uri cu vremea.

5) In fine, as pune pe cinci Weather.com, care are informatii foarte bune pentru destinatii, dar nu are date specifice pe Romania, doar vremea la Otopeni.

Mai stiu si Weather Underground, dar il las pe data viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *