Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor sau al Huniazilor este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind inclus in top 10 destinatii de basm din Europa. Este un obiectiv turistic de neratat, unul dintre cele mai frumoase  monumente de arhitectura gotica de la noi din tara.

Taxa de vizitare este de 25 ron pentru adulti, 5 ron elevi sau studenti, 10 ron pensionari insa e pacat sa nu solicitati si ghid pentru o mai buna intelegere a importantei istorice a castelului. Taxa pentru ghid este de 30 ron si merita din plin. Nu numai ca veti cunoaste atat datele istorice dar si legendele tesute in jurul Corvinilor, dar vi se vor deschide chiar si usitele mai ascunse din castel.0015

Castelul este construit de Iancu de Hunedoara pe locul unor fortificatii mai vechi, pe o stanca , la poalele careia curge un rau, astfel ca accesul in castel se facea pe un pod mobil. In momentul de fata castelul este renovat si transformat in muzeu, insa se poate inchiria, partial sau total pentru diferite evenimente.

0006

0020

0033

0040

 

0056

0057

 

0109

0115

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *