Echipa care a creat România Sălbatică, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).
Povestea România Sălbatică
Poveștile strânse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cei 11 ani de muncă pentru realizarea documentarului au făcut deliciul publicului în sesiunile de Q&A din cadrul evenimentelor speciale în care documentarul a fost prezentat, așa că echipa a decis să arate aventura din spatele filmului într-un making of. Povestea România Sălbatică este o producție de aproape două ore care urmărește călătoria incredibilă și provocările neștiute din culisele documentarului și poate fi văzută, începând de azi, GRATUIT, pe canalul oficial de YouTube al proiectului.
Felul în care documentarul a fost realizat din punct de vedere etic, fără imagini de arhivă și exclusiv în România, a deschis una dintre cele mai relevante conversații din spațiul public despre necesitatea conservării naturii, iar impactul său este susținut de numărul impresionat de festivaluri la care a fost admis și premiile pe care le-a colecționat. România Sălbatică a fost în programul a 20 de festivaluri naționale și internaționale de film (printre care TIFF – Cluj, România; Alpin Film Festival – Brașov, România; Green Screen International Wildlife Film Festival – Germania; European Film Festival – Singapore; Washington DC Environmental Film Festival – SUA; International Nature and Environmental Film Festival – Ungaria) și a câștigat 8 premii importante (printre care și Premiul Publicului la Wildscreen, unul din cele mai importante festivaluri de profil din lume, care se desfășoară în Marea Britanie).
Nu este primul cadou pe care echipa România Sălbatică îl face comunității iubitorilor de natură: la începutul acestui an a lansat o aplicație mobilă dedicată înțelegerii biodiversității din țara noastră. Cei 6.000 de utilizatori ai aplicației România Sălbatică au acces permanent la sfaturi și recomandări despre regiunile geografice ale țării noastre, precum și la informații complete despre parcurile naționale și naturale ale României, dar și despre alte arii naturale protejate. Își pot crea liste cu zone pe care doresc să le descopere și pot vedea fotografii spectaculoase cu peisaje, faună sau floră, realizate de membrii Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România).